Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Izvēlieties savu valsti Latvija Latvija
Bezmaksas piegāde visiem pasūtījumiem virs 50 €
Piegāde 3-5 darba dienu laikā
Drošs maksājums ar 3D Secure

Piena zobi ir tikpat svarīgi kā pastāvīgie zobi

Ir ļoti svarīgi, lai bērni jau agrīnā vecumā apgūtu pareizu mutes dobuma higiēnu, kas ļaus viņiem izvairīties no daudzām ar zobiem saistītām problēmām turpmākajā dzīvē. Uzziniet, ko darīt, lai novērstu zobu bojāšanos!

min read
Mar 2022
https://curaprox.lv/blog/post/Piena-zobi-ir-tikpat-svarigi-ka-pastavigie-zobi
min read
Mar 2022
https://curaprox.lv/blog/post/Piena-zobi-ir-tikpat-svarigi-ka-pastavigie-zobi

Ko jūs uzzināsiet?

  • Piena zobu nozīme
  • Galvenās atšķirības starp piena un pastāvīgajiem zobiem
  • Labākais veids, kā novērst zobu bojāšanos

Piena zobi ir tikpat svarīgi kā pastāvīgie zobi 

Parādiet bērniem, ka zobu tīrīšana nav tikai nepieciešams un kaitinošs pienākums - tā var būt arī jautra un patīkama ikdienas nodarbe! 

No 4 līdz 12 gadu vecumam bērni veido svarīgus ieradumus un priekšstatus, kas veido pamatu lielākajai daļai lēmumu, ko viņi pieņems, jau būdami pieauguši. Ja bērns šajā vecumā neiemācās pareizu mutes dobuma higiēnu, pastāv liela iespēja, ka vēlāk dzīvē viņam radīsies problēmas ar zobiem.

Galvenais ir pareiza mutes dobuma kopšana

Kāpēc bērni tik bieži cieš no kariesa?

Ir svarīgi zināt, ka piena zobu emaljas slānis ir divreiz plānāks nekā pastāvīgajiem zobiem. Turklāt piena zobiem ir mazāka mineralizācija. Tāpēc piena zobi var daudz ātrāk sabojāties, ja tie tiek atstāti novārtā. Nepietiekamas mutes dobuma higiēnas gadījumā baktēriju kolonijas savairojas un spēj ēdiena pārpalikumos esošo cukuru pārvērst skābēs, kas bojā emalju.

Šie procesi samērā īsā laika periodā noved pie caurumu izveidošanās. Parasti tas notiek absolūti bez sāpēm, tāpēc bieži vien šo procesu nemaz nepamana. Kad parādās sāpes, ir jau par vēlu apturēt kariesu, jo bojājumi jau ir radušies zobu dziļākajos slāņos.

Mūsdienās ir patiešām grūti pilnībā iztikt bez cukura. Tāpēc pareiza mutes dobuma kopšana ir galvenais priekšnoteikums, lai saglabātu piena zobus veselus. Vecākiem būtu jāpievērš uzmanība bērnu piena zobu veselībai, pirmkārt, regulāri un pareizi tīrot zobus, un, otrkārt, saprātīgā apmērā samazinot cukura saturu bērna uzturā. Ir svarīgi apzināties, ka daudzi ikdienas produkti satur daudz cukura.



Galvenais uzdevums ir panākt, lai bērni pareizi tīra
zobus vismaz divas reizes dienā

Galvenais uzdevums ir panākt, lai bērni pareizi tīra zobus vismaz divas reizes dienā un vismaz reizi gadā apmeklē zobārstu. Ja bērnam ir sabalansēts uzturs un viņš rūpīgi tīra zobus no rīta un vakarā pirms gulētiešanas, tad nenotiks nekas slikts, ja viņš reizēm apēdīs kādu gabaliņu kūkas vai šokolādes!



Vai zinājāt?

Fakts par piena molāriem

Līdz 13 gadu vecumam visus piena molārus aizstāj pastāvīgie premolāri. Trešie molāri, jeb tā sauktie gudrības zobi, sāk parādīties tikai pieaugot - no 17 līdz 21 gada vecumam. Kad visi šie zobi ir iznākuši, tad kopā ir 32 pastāvīgie zobi - 16 augšējie un 16 apakšējie.

Pāreja no piena uz pastāvīgajiem zobiem

Kā novērst zobu bojāšanos?

Zobu slimību profilaksē vissvarīgākais ir pareiza zobu tīrīšana, regulāras vizītes pie zobārsta - reizi gadā vai biežāk, ja nepieciešams, - un saprātīgs cukura patēriņš uzturā. Labākā ikdienas profilakse ir regulāra zobu tīrīšana, vismaz divas reizes dienā, izmantojot piemērotu zobu suku un piemērotu zobu pastu.

Nereti mēs aizmirstam, ka ir ļoti būtiski rūpēties arī par starpzobu spraugām. Šim nolūkam ir pieejami daudz noderīgu instrumentu - īpaši starpzobu birstītes, kas var kalpot kā efektīvs tīrīšanas rīks, rūpējoties par mutes dobuma higiēnu pat pašiem mazākajiem bērniem. Lai uzzinātu kā pareizi tīrīt starpzobu spraugas, noskatieties video ar lietošanas pamācību.

KĀ LIETOT CPS PRIME STARPZOBU BIRSTĪTI

Kopsavilkums:

Ir būtiski zināt, ka piena zobu emalja ir divreiz plānāka nekā pastāvīgo zobu emalja. Sabalansētā uzturā var iekļaut arī kādu gabaliņu kūkas vai šokolādes, taču ir ļoti svarīgi, lai bērns no rīta un pirms gulētiešanas rūpīgi iztīrītu zobus. Šim nolūkam ir daudz noderīgu instrumentu - tostarp īpašas bērnu zobu sukas, bērnu zobu pastas un īpaši bērniem paredzētas starpzobu birstītes, kas var kalpot kā efektīvs tīrīšanas līdzeklis, rūpējoties arī par pašu mazāko bērnu mutes dobuma higiēnu.

https://curaprox.lv/blog/post/Piena-zobi-ir-tikpat-svarigi-ka-pastavigie-zobi