Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Izvēlieties savu valsti Latvija Latvija
Bezmaksas piegāde visiem pasūtījumiem virs 50 €
Piegāde 3-5 darba dienu laikā
Drošs maksājums ar 3D Secure

Cik bieži vajadzētu mainīt zobu suku?

Ir skaidrs, ka jāiegādājas jauns šampūns vai zobu pasta, tad, kad tas ir izbeidzies. Bet kā zināt, ka pienācis laiks jaunai zobu sukai?

min read
Mar 2020
https://curaprox.lv/blog/post/cik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku?q=%2Fblog%2Fpost%2Fcik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku
min read
Mar 2020
https://curaprox.lv/blog/post/cik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku?q=%2Fblog%2Fpost%2Fcik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku

Ievads

Regulāri mainiet zobu suku

Mēs pastāstīsim, cik bieži jums vajadzētu mainīt šo vissvarīgāko vannas istabas priekšmetu, lai pārliecinātos, ka tas nerada nevajadzīgas problēmas jūsu mutē vai vispārējā veselībā.

Zobu suka ir zobu higiēnas instruments, kas jālieto apmēram trīs mēnešus, taču daudzi no mums neievēro šo vienkāršo padomu. Ir divi svarīgi iemesli, kāpēc zobu birste regulāri jāmaina: pirmkārt, mehāniska nodiluma rezultātā sari sāk locīties, kas laika gaitā noved pie nepietiekamas zobu aplikuma noņemšanas. Otrs iemesls ir strauja baktēriju uzkrāšanās, kurai ir tendence daudz ātrāk vairoties tieši mitrā vidē.

Pirmais solis

Pēc lietošanas katru reizi izskalojiet un atstājiet nožūt

Pēc katras lietošanas reizes ir svarīgi izskalot zobu suku tekošā ūdenī un atstāt to nožūt vertikālā stāvoklī.

Nav nepieciešams likt zobu sukai vāciņu; šie mazie plastmasas futrāļi ir paredzēti aizsardzībai tikai pārvadāšanas laikā. Ja zobu sukas galva ir nosegta, uz paša vāka var izaugt liels daudzums virsmas baktēriju. Turklāt, vāciņš neļauj sariem pienācīgi izžūt, aizturot mitrumu un radot ideālu vidi baktēriju attīstībai.

Ļaujiet zobu sukai nožūt vertikālā stāvoklī

Otrais solis

Zobu sukas nodiluma pazīmes

Iespējams, jūs tīrāt zobus pārāk stipri

Varētu domāt, ka zobu sukas ar lielāku saru skaitu galviņā, piemēram, Curaprox zobu birstes, varētu nolietoties vēl ātrāk, taču patiesība ir tāda, ka pat šie īpaši smalkie sariņi ir izstrādāti un pārbaudīti, lai zobus uzturētu veselīgus, lietojot katru dienu trīs mēnešus.

Ja jūsu zobu suku sariņi sāk spuroties un šķiedras ir saliektas tikai pēc dažām lietošanas dienām vai nedēļām, šķiet, ka jūs darāt kaut ko nepareizi. Zobu suka bieži nolietojas pārāk ātri, ja zobi tiek tīrīti ar pārāk lielu spiedienu, pielietojot nepareizu zobu tīrīšanas tehniku.

Pārāk liels spiediens vai nepareiza zobu tīrīšanas tehnika.

Vienmēr izlasiet instrukcijas, kā pareizi lietot zobu suku , lai novērstu pārāk ātru nolietojumu un nenodarītu kaitējumu zobiem un smaganām. Konsultāciju kā pareizi lietot zobu suku jums sniegs arī zobārsts vai zobu higiēnists.

Trešais solis

Nomainiet zobu suku pēc slimošanas

Ja nesen esat bijis saaukstējies, ieteicams nomainīt zobu suku, pat tad, ja šķiet, ka tā joprojām ir labā formā. Faktiski, zobu suka jāmaina pēc tam, kad esat atveseļojies no vīrusa vai baktēriju infekcijas. Neatkarīgi no tā, vai esat tikko slimojis ar saaukstēšanos vai citu infekcijas slimību, nevilcinieties - vienkārši nomainiet zobu suku pret jaunu.

Nomainiet zobu suku pēc slimošanas

Trīs lietas, kuras der atcerēties

Nodilusi zobu suka nespēj efektīvi notīrīt zobus.

1. Mainiet zobu suku apmēram ik pēc trim mēnešiem, lai izvairītos no saliektiem sariem un baktēriju uzkrāšanās.

2. Tīrot zobus, nelietojiet pārāk lielu spiedienu. Zobu suka bieži nolietojas pārāk ātri, pateicoties pārāk lielam spiedienam vai sliktai tīrīšanas tehnikai.

3. Tūlīt pēc slimības nomainiet zobu suku. Pēc saaukstēšanās vai jebkuras citas infekcijas slimības ieteicams vienkārši iegādāties jaunu zobu suku. Ja jūs to nedarīsiet, tad pateicoties jūsu zobu sukai, slimība var atgriezties.

https://curaprox.lv/blog/post/cik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku?q=%2Fblog%2Fpost%2Fcik-biezi-vajadzetu-mainit-zobu-suku