Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Izvēlieties savu valsti Latvija Latvija
Bezmaksas piegāde visiem pasūtījumiem virs 50 €
Piegāde 3-5 darba dienu laikā
Drošs maksājums ar 3D Secure

Rūpes par smaganām: Ceļvedis

Ir svarīgi rūpēties par smaganām, lai uzlabotu mutes dobuma veselību, kas, savukārt, dod labumu visam jūsu ķermenim. Mēs pastāstīsim, kā…

min read
Oct 2019
https://curaprox.lv/blog/post/rupes-par-smaganam-celvedis?utm_term=curaprox&utm_campaign=(c_alwayson)(g_commitment)(n_p-search)(p_goo)(t_brand)(f_text)(m_lva)(l_lv)(a_curaprox-europe)(pc_brand)(s_curaprox)&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=4767268060&hsa_cam=21030599901&hsa_grp=158480665345&hsa_ad=691378806607&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-1427255415&hsa_kw=curaprox&hsa_mt=e&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJfKhgaofksIdYlhmk5N3oaIrBjloIJTLWOJTh9hyGvPz9Q126ht3TxoCjV4QAvD_BwE
min read
Oct 2019
https://curaprox.lv/blog/post/rupes-par-smaganam-celvedis?utm_term=curaprox&utm_campaign=(c_alwayson)(g_commitment)(n_p-search)(p_goo)(t_brand)(f_text)(m_lva)(l_lv)(a_curaprox-europe)(pc_brand)(s_curaprox)&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=4767268060&hsa_cam=21030599901&hsa_grp=158480665345&hsa_ad=691378806607&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-1427255415&hsa_kw=curaprox&hsa_mt=e&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJfKhgaofksIdYlhmk5N3oaIrBjloIJTLWOJTh9hyGvPz9Q126ht3TxoCjV4QAvD_BwE

Kādēļ nepieciešams šis ceļvedis?

Rūpes par jūsu smaganām

Jūs esat pareizajā vietā, ja:

  • Jums dažkārt šķiet, ka smaganas ir pietūkušas vai jutīgas - vai arī pēc tīrīšanas esat pamanījis asinis - un vēlaties ar to tikt galā. Vai ...
  • Jūs vēlaties uzzināt labākos veidus, kā rūpēties par smaganām un novērst smaganu problēmas. (Mēs esam palīdzējuši miljoniem cilvēku ar mutes dobuma veselību - un apmācījuši desmitiem tūkstošu zobārstu visā pasaulē, kā veikt smaganu profilaksi.) Vai arī…
  • Jūs uztraucaties, ka smaganas atkāpjas, un vēlaties uzzināt, ko darīt, lai to nepieļautu.

Ana Stevanović

Head of Professional Education at Curaden

Pirmais solis

Kas ir smaganu slimība?

Uzziniet visu par smaganu slimību un briesmām, ko rada gingivīts un periodontīts…

Smaganu asiņošana

Varbūt esiet ievērojuši, ka, iekožoties ābolā, paliek sarkanas svītras. Tā nav tikai jūsu problēma – smaganu asiņošana ir ļoti izplatīta visā pasaulē. Taču to vajadzētu uzskatīt par brīdinājuma signālu.

Gingivīts

Tas varētu nozīmēt, ka jums ir smaganu slimības – gingivīta - agrīna stadija (citi tā simptomi var būt tumši sarkanas, mīkstas, jutīgas smaganas un slikta elpa). Galvenais gingivīta cēlonis ir bakteriālā aplikuma uzkrāšanās.

SVARĪGI: Labā ziņa ir tā, ka daudzos gadījumos jūs varat tikt galā ar smaganu iekaisumu un novērst to, apņemoties ievērot pareizu mutes dobuma kopšanu. (Jūs esat nonācis īstajā vietā. Lūdzu, skatiet tālāk norādītās darbības!)

Kā vienmēr, ir svarīgi, lai jūs regulāri apmeklētu zobārstu un zobu higiēnistu.

Periodontīts

Neārstējot, gingivīts var izraisīt periodontītu - zoba balstošo audu slimību, kas izraisa šo balstaudu bojājumu – zudumu. Ja periodontīts netiek ārstēts, jūs varat zaudēt zobu. Lūdzu, sazinieties ar savu zobārstniecības speciālistu, ja jums ir kādas šaubas.

Otrais solis

Tīriet zobus pareizi

Lai saglabātu smaganu veselību, izmantojiet maigu, efektīvu zobu suku un pareizu tehniku.

Kopiet smaganas pareizi, un jūs iegūsiet stabilu pamatu veselīgam mutes dobumam. Sākumā nepieciešams saprast sekojošo ...

Apgalvojums, ka mums vajadzētu tīrīt zobus ar cietu suku, nav patiess. Sulcus - rieva starp zobiem un smaganām - ir augsne baktērijām, kas veido aplikumu. Bet to ir ļoti grūti notīrīt ar cietu zobu suku - cietie sari vienkārši nespēj pielāgoties minētās rievas strukturētajai virsmai.

Tas var novest pie diviem neveiksmīgiem scenārijiem.

  1. Smaganu rieva aizpildās ar baktērijām un tiek inficēta.

  2. Tā kā ir grūti iztīrīt smaganu rievu ar cieto zobu suku, tad daudzi cilvēki mēģina tīrīt šo zonu, stipri spiežot u berzējot smaganas. Šajā gadījumā ir iespējams panākt tīru, veselīgu smaganu rievu ... vienlaikus iznīcinot smaganas.


Smaganu atkāpšanās

Abi scenāriji var novest pie smaganu atkāpšanās

Tiek atsegts zoba kakliņš – posms, kas atrodas starp zoba kroni un sakni -, un tas var izraisīt zobu jutīgumu ... kam seko bojāšanās, infekcija, gingivīts, periodontīts un, galu galā, pat zoba zaudēšana.

Lūdzu, apmeklējiet zobārstu, ja jums ir smaganu atkāpšanās.

Par laimi, jūs varat izvairīties no turpmākas recesijas, iemācoties rīkoties pareizi.


“Smaganas mīl šo zobu suku”

Smaganas ir mīkstas, un tās jātīra uzmanīgi. Tāpēc zobārstniecības speciālisti iesaka maigus, smalkus sariņus - un lai to būtu daudz!

Stilīgā Curaprox CS 5460 zobu birste ieguvusi savu nosaukumu, pateicoties 5460 plānajiem, maigajiem Curen® sariņiem (parasto neilona saru vietā). Tie ir neparasti blīvi izvietoti un efektīvi notīra zobu virsmu, nenodarot kaitējumu smaganām. CS 5460 maigie sariņi perfekti notīra smaganu rievu, neradot nekādu bojājumus.

Tādēļ zobārstniecības speciālisti zobārsti, zobu higiēnisti un pacienti visi iesaka šo zobu suku. Tas ir arī iemesls, kāpēc mēs lepni sakām, ka “smaganas mīl šo zobu suku”!

Kā tīrīt zobus

Tikpat svarīgi, kā lietot maigu zobu suku… … ir tīrīt zobus un smaganu līniju, pielietojot pareizu spiedienu.

Iepazīstieties ar mūsu padomiem kā pareizi tīrīt zobus, pielietojot vienkāršu un pašu labāko tehniku.

Izmantojiet CS 5460 zobu birsti kopā ar SLS-nesaturošām Curaprox Enzycal zobu pastām, kuras atbalsta siekalu aizsargfunkciju, lai efektīvi notīrītu zobus, vienlaikus neizmantojot potenciāli kaitīgās sastāvdaļas, kas atrodamas citu tirgū pieejamo zobu pastu sastāvā.

Tā jātīra zobi, ja vēlaties, lai:

  • Smaganas būtu tīras un veselas… bez draudiem veselībai
  • Cīnītos ar esošajām smaganu problēmām
  • Nodrošinātu to, ka esošo bojājumu stāvoklis nepasliktinās

Video – pareiza zobu tīrīšana

Mēs iesakām:

Trešais solis

Lietojiet sonisko zobu suku, lai smaganas būtu veselas

Apsveriet domu tīrīt zobus ar sonisko zobu suku, kas paredzēta cilvēkiem, kuri cieš no smaganu problēmām vai vēlas no tām izvairīties ...

Ko darīt, ja dodat priekšroku elektriskajām zobu sukām? Vai joprojām ir iespējams maigi notīrīt mīkstās smaganas?

Protams!

Curaprox Hydrosonic pro soniskā zobu suka paredzēta cilvēkiem, kuri cieš no smaganu problēmām vai vēlas tās novērst.


Kā rūpēties par smaganām ar soniskās zobu sukas palīdzību

Gluži tāpat kā zobu sukai CS 5460, arī šai ir zobu sukai ir plāni Curen® sariņi, un rotējošā galviņa, strādājot ar pilnu jaudu, sasniedz līdz pat 42000 vibrācijas kustībām minūtē…

…turklāt, to drīkst lietot pie pašām smaganu malām, tādējādi ārstējot vai novēršot smaganu iekaisumu un periodontītu.

Video – profesionāla zobu tīrīšana

Mēs iesakām:

Ceturtais solis

Starpzobu birstītes

Veiciet apvērsumu smaganu kopšanā, lietojot starpzobu birstītes…

Lietojot starpzobu birstītes apvienojumā ar augstas kvalitātes zobu suku, jūs panāksiet revolūciju smaganu kopšanā…

… kā arī tiksiet galā vai novērsīsiet gingivītu un periodontīta rašanās iespējamību.

Starpzobu spraugas – šauras vietas starp zobiem – ir perfekti radītas, lai tur slēptos zobu aplikums, kas uzkrājoties rada smaganu iekaisumu…

… parasti tas netiek traucēts, jo zobu sukas nespēj iekļūt starpzobu spraugās.


Kā lietot starpzobu birstītes, lai būtu veseli zobi… un ko sagaidīt, tās lietojot

Katrai spraugai starp zobiem…

Ievietojiet zobu spraugā Curaprox CPS prime starpzobu birstīti. Izvelciet ārā. Tas arī viss! Sariņi ir iztīrījuši zobu aplikumu. Izskalojiet birstīti. Ievietojiet to nākamajā spraugā. Vairāk informācijas par to, kā lietot starpzobu birstīti, atradīsiet mūsu ceļvedī..

Pirmo reizi lietojot starpzobu birstītes, jūs varat ievērot asiņošanu. Tas norāda uz iekaisumu.


Kā atgūt veselas smaganas

Neuztraucieties. Turpiniet rūpēties par smaganām katru vakaru, lietojot tās pirms vai pēc zobu tīrīšanas. Pēc nedēļas iekaisumam un jebkurai asiņošanai vajadzētu mazināties. (Ja tas nenotiek, konsultējieties ar savu zobārstu.)

Jautājiet savam zobārstam, kura ir pēc izmēra piemērotākā starpzobu birstīte. Ja birste ir pārāk maza, tā nespēs iztīrīt nepieciešamo spraugu. Nederēs arī pārāk liela birstīte, jo tādējādi jūs varat ievainot smaganas.

Video – pareiza lietošana

Mēs iesakām:

Piektais solis

Mutes skalošanas līdzeklis smaganām

Speciālistu izstrādāts mutes skalošanas līdzeklis atvieglo akūta smaganu iekaisuma simptomus...

Ja ciešat no akūta smaganu iekaisuma, Curaprox Perio plus Regenerate mutes skalojamais līdzeklis var palīdzēt paātrināt mutes audu atjaunošanos.

Tas arī apkaro baktērijas, izmantojot hlorheksidīna diglukonāta (CHX) kombināciju, ko zobārsti ir izrakstījuši gadu desmitiem ... kombinācijā ar no rūgtajiem apelsīniem ekstrahētajiem dabiskajiem Citrox® bioflavonoīdiem.

Lūdzu, ievērojiet: šo produktu nedrīkst lietot ilgāku laiku. Apņemšanās ievērot pareizu mutes dobuma kopšanu ikdienā - zobu tīrīšanu divas reizes dienā un starpzobu birstītes lietošanu reizi dienā - ir labākais veids, kā novērst smaganu iekaisumu.

Mēs iesakām:

Sestais solis

“Single” zobu suka smaganu līnijai

Pārejiet smaganu kopšanas nākamajā līmenī ar “solo tehnikas” tīrīšanas metodi ...

Šo metodi izstrādājis zobu profilakses profesionālis Jirži Sedelmeijers, lai ārkārtīgi precīzi notīrītu smaganu līniju, nekaitējot smaganām.

Kad mazāk ir vairāk!

Nepieciešams mazliet patrenēties, lai iemācītos veikt precīzas, maigas kustības pa smaganu līniju - gandrīz bez jebkāda spiediena. Taču, tikko esat iemanījušies to darīt, esat apguvuši perfektu veidu, kā tīrīt zobus gar smaganu līniju un notīrīt grūti sasniedzamas virsmas aiz dzerokļiem.

Rūpējieties par zobiem un smaganām

Uzņēmums Curaprox ir izstrādājis CS 1006 vienkūlīša zobu suku īpaši tīrīšanai solo tehnikā

Tā ir laulība, kas noslēgta debesīs.

Zobu aplikumam un periodontītam nav nekādu izredžu.

Tie, kuri izmēģinājuši šo zobu suku saka, ka viņiem ļoti patīk lietot CS 1006 – kas izstrādāta tā, lai kūlītis sukas galviņā lieliski atbilstu smaganu līnijai. Iespējams tīrīt zobus, pat lasot labu grāmatu vai skatoties filmu.

Dr Jirži Sedelmeijers, kurš aizgāja mūžībā 2019. gada jūlijā, bija individuāli apmācītas orālās profilakses (iTOP) programmas dibinātājs, mācot studentiem un zobārstniecības speciālistiem pareizus kritērijus un praktisku pieeju slimību profilaksei. Viņa ietekme zobārstniecības attīstībā ir nenovērtējama.

Video – solo tehnika

Mēs iesakām:

Papildus informācija

Smaganu kopšana un veselība

Kādēļ smaganu kopšana ir tik svarīga jūsu vispārējai veselībai?

Nav šaubu, ka rūpes par zobiem un smaganām uzlabo veselību kopumā.

Ja mutē esošie baktēriju toksīni caur iekaisušām smaganām nonāk asinīs, tas varmapdraudēt jūsu sirdi, smadzenes, plaušas un imūnsistēmu.

Zobārste un Curaprox profesionālās izglītības vadītāja Ana Stevanoviča saka, ka saikne starp smaganu veselību un vispārējo veselību ir "divvirzienu iela".

"Mute ir savienota ar pārējo mūsu ķermeni, un mums ir pienācis laiks skatīt visu kā vienu veselumu – redzēt kopainu," viņa saka.

“Mutes dobuma veselība nav atdalāma no organisma vispārējās veselības; ir veselība - un punkts. Pareiza mutes dobuma kopšana, kuras pamatā ir mehāniska zobu aplikuma kontrole, var uzlabot pārējo mūsu ķermeņa daļu veselību. ”

https://curaprox.lv/blog/post/rupes-par-smaganam-celvedis?utm_term=curaprox&utm_campaign=(c_alwayson)(g_commitment)(n_p-search)(p_goo)(t_brand)(f_text)(m_lva)(l_lv)(a_curaprox-europe)(pc_brand)(s_curaprox)&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=4767268060&hsa_cam=21030599901&hsa_grp=158480665345&hsa_ad=691378806607&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-1427255415&hsa_kw=curaprox&hsa_mt=e&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJfKhgaofksIdYlhmk5N3oaIrBjloIJTLWOJTh9hyGvPz9Q126ht3TxoCjV4QAvD_BwE